Tijdens mijn reisje in Frankrijk van vorig jaar, vond ik het bijzonder moeilijk om vegan te eten. Op restaurant was het vegan aanbod zo goed als onbestaand, en in de supermarkt waren er bijna geen vleesvervangers te bespeuren. Frankrijk als veganist is niet eenvoudig. Maar in Parijs is het andere koek – pun intended. Daar heb je aan één weekend niet genoeg om alle vegan restaurants en hot spots te bezoeken. Een goed excuus om nog eens terug te gaan!

Ik heb mijn vriendinnen op sleeptouw genomen naar naar een heleboel vegan restaurants en ook een vegan concept store. Het was een originele manier om de stad te ontdekken. Door dit te schrijven krijg ik al terug zin om naar Parijs te gaan.

We gingen in oktober en ik heb nu (eind december) pas de tijd om dit op m’n blog te plaatsen. Echt erg! Het is een drukke periode en ik mis het bloggen echt. Maar ik ben blij dat deze post eindelijk live gaat. Ik hoop in 2020 terug regelmatig blogposts te kunnen plaatsen. Voilà, ik heb alvast een goed voornemen 😉

Heb jij al goede voornemens, of doe je daar niet echt aan mee? Laat het met weten onderaan in een reactie!

Happiz Pizza

23 Rue des Sablons, 75116 Paris
https://www.facebook.com/happiz.paris/
Bij Happiz Pizza kan je zelf je pizza samenstellen: er zijn verschillende soorten beleg en toppings die je kan mix-and-matchen. Je hebt de keuze tussen een grote en een kleine pizzabodem. Ook was het mogelijk om een dessert te nemen, maar dit heb ik niet gedaan. De chocomousse zag er wel echt hemels uit! Maar ik wou natuurlijk nog wat eetlust overhouden voor de andere vegan hot spots. Ik raad het restaurant zeker aan.

Pattiserie Végétale

123 Boulevard Voltaire, 75011 Paris
https://www.vgpatisserie.fr/
In deze volledig veganistische patisserie kan je terecht voor een plantaardig ontbijt, maar wij waren er in de namiddag en ik at er een meeeeee-ga lekker taartje. Alles zag er zo lekker uit, dus ik kocht er een cookie voor onderweg. Je weet nooit wanneer je honger krijgt en je niet direct vegan eten vindt in de buurt 🙂 Ik wou ook vegan macarons kopen, maar die kan je blijkbaar enkel kopen op bestelling. Nog een reden om eens terug te gaan. Alsof die heerlijke patisserie nog geen reden genoeg was.

Guide du Paris vegan
Auteurs: Aurore Carric en Pauline Le Gall
€13,50

Ik heb in Patisserie Végétale een vegan gids van Parijs ontdekt, genaamd “Guide du Paris vegan“. Dat zag er wel handig uit, zeker omdat alle vegan hot spots van Parijs er in staan, gegroepeerd per wijk. Dus als je bijvoorbeeld in de buurt van Sacré Cœur zou zijn, dan kan je in 1 hoofdstuk zien welke vegan hot spots er allemaal zijn in die buurt.

Le Potager de Charlotte

Er zijn 2 vestigingen van Le Potager de Charlotte in Parijs:
21 Rue Rennequin, 75017 Paris
12 Rue de la Tour d’Auvergne, 75009 Paris
https://www.lepotagerdecharlotte.fr/en/
Zaterdagavond aten we bij Le Potager de Charlotte. Dit is voor mij dé definitie van vegan fine dining. Natuurlijk betaal je ook iets meer, maar het is het helemaal waard. Het is er bovendien ook erg gezellig. Ik kom hier zeker nog eens terug.

Abattoir Végétal

61 Rue Ramey, 75018 Paris
https://www.facebook.com/abattoirvegetal
Zondagochtend hebben we eventjes gereisd met de metro, om te gaan ontbijten bij Abattoir Végétal. Het ging pas om 11 u open, dus hebben we voor het ontbijt een wandeling gemaakt. Gelukkig had ik nog een cookie van VG Patisserie om de eerste honger te stillen.
Het ontbijt bij Abattoir Végétal was wel echt heerlijk. Alles is er 100% organisch, wat niet afdoet aan de smaak. Naast ontbijten kan je er lunchen, koffie drinken en dineren.

Aujourd’hui Demain – Concept store & restaurant

42 Rue du Chemin Vert, 75011 Paris
https://aujourdhui-demain.com
Zondagnamiddag bracht ik enkele uurtjes door in de concept store Aujourd’hui Demain. Je vindt er kledij, schoenen, rugzakken, alles van voeding wat vegan is, zoals allerlei vegan kazen – gelukkig had ik geen koeltas bij, of ik had de winkel leeg gekocht. Je kan er ook gezellig koffie slurpen, aan een tafeltje in de winkel of op het terras.

Le Grenier de Notre-Dame

18 Rue de la Bûcherie, 75005 Paris
http://www.legrenierdenotredame.fr/
Le Grenier de Notre-Dame is, zoals de naam doet vermoeden, niet zo ver gelegen van de Notre-Dame. Het is een volledig veganistisch restaurant met een uitgebreide menukaart. Ik vond de spaghetti lekker, maar niet bijzonder. Een van mijn vriendinnen had een gerecht met veel verschillende vleesvervangers zoals tofu, seitan en tempeh. Ze vond dit lekker, maar had liever wat meer variatie en meer groenten. Twee van mijn vriendinnen deelden een gigantische chocomousse, en zeiden dat het “zelfs lekkerder was dan gewone chocomousse”. Dus dat was wel een toppertje! (Mijn vegan hart maakt een vreugdesprongetje als iemand iets in de vegan versie lekkerder vindt, haha.) Er hangt een gezellige, huislijke sfeer in dit restaurant.

Poké Bar

19 Rue de Chaillot, 75116 Paris
https://www.facebook.com/Poke-Bar-Chaillot-111753533540166/
Maandagochtend waren we op zoek naar Wild & The Moon, een keten met 9 restaurants in Parijs. Helaas was die er niet meer op deze locatie. In de plaats daarvan was er een Poké Bar gekomen. We konden er terecht voor een lekker en gezond ontbijtje. Op dit adres was er ook een yogastudio. De ‘zen’ hing er in de lucht, waardoor we ons weekend helemaal namasté konden eindigen. Stiekem had ik wel zin in een yogales, maar ik had geen sportkleren aan/mee. 🙂

Voorbereiding

Het kan een uitdaging zijn om in een voor jou onbekende stad op zoek te gaan naar vegan adresjes. Daarom heb ik op voorhand opgezocht waar ik vegan kon eten, wat ervoor heeft gezorgd dat ik tijdens het weekend zelf kon ontspannen.

Met een goede voorbereiding kom je dus een heel eind, maar als je ergens bent, en je wil in de buurt iets zoeken om te gaan eten, dan kan je ook altijd eens zoeken in de apps Happy Cow en TripAdvisor. Met de kaartweergave zie je snel wat er dicht in de buurt is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Op Groen Geluk

Mijn zoektocht naar een groener, duurzaam en gezond leven.

Flaubert's Carrot

over zo'n beetje vanalles

Annabella's Foodblog

Voor de lekkerste bak recepten!

Loesje Zaakjes

Persoonlijke, groene blog

%d bloggers liken dit: